img

img

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Κανονισμοί Τουρνουά

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ‘’Γ.ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ’’ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-18

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο Τουρνουά έχουν το δικαίωμα συμμετοχής όλες οι ομάδες που το επιθυμούν, με τμήματα Projunior, Junior, Παμπαιδικό.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
Η έναρξη των αγώνων του Τουρνουά, ορίζεται η 21 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Σάββατο.
ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Ορίζεται το γήπεδο Ασυρμάτου Αγίου Δημητρίου (Μεσσηνίας & Φιλικής Εταιρείας) - γήπεδο Orion sports club (πίσω από το LIDL στη Λεωφ.Βουλιαγμένης προς Γλυφάδα) σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο πρόγραμμα αγώνων.
ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
Η διοργάνωση του Τουρνουά, έχει την υποχρέωση να φροντίσει την παρουσία γιατρού κατά την διάρκεια του αγώνα. Αγώνας χωρίς γιατρό δεν θα πραγματοποιείται.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Οι διαιτητές των αγώνων θα ορίζονται από το αρμόδιο όργανο. Σε περίπτωση που δεν προσέλθει ο ορισμένος διαιτητής ο αγώνας θα διεξαχθεί με διαιτητή αντικαταστάτη που θα ορίσει ο αρμόδιος διοργανωτής.
ΗΜΕΡΑ – ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες διεξάγονται Σάββατο και Κυριακή, πρωινές και απογευματινές ώρες. Αναβολές απαγορεύονται, εκτός αν προκύπτουν σοβαροί λόγοι καιρικών συνθηκών. Οι ομάδες που δεν θα προσέρχονται, θα τιμωρούνται με μηδενισμό και χρηματική ποινή, ίση με την αξία του αγώνα αν θα είχε διεξαχθεί.
ΔΕΛΤΙΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ
Για την συμμετοχή στο Τουρνουά, απαιτούνται καταστάσεις υγείας των συμμετεχόντων ποδοσφαιριστών ή ομαδική κατάσταση υγείας τους. Επίσης πρόσφατο Δελτίο Ατομικών Στοιχείων ή Ταυτοπροσωπίας που να αποδεικνύει την ταυτότητα του αγωνιζόμενου ποδοσφαιριστή.
Η κάθε ομάδα, υποχρεούται να προσκομίζει κατάσταση αθλητών από την πρώτη αγωνιστική. Μάξιμουμ αριθμός αθλητών, 20 ανά ομάδα. Δεν επιτρέπεται να παίζουν παίκτες στο ίδιο τουρνουά, από το ένα τμήμα στο άλλο π.χ. Junior Άγιος 1 στο Junior Άγιος 2. Όλοι οι αθλητές των ομάδων πρέπει να φορούν επικαλαμίδες υποχρεωτικά για την δική τους ασφάλεια.
Επιτρέπεται η προσέλευση παικτών έως και 3 μήνες από την έναρξη αλλά όχι από το ένα τμήμα στο άλλο και με την προυπόθεση ότι δεν θα ξεπερνούν το σύνολο των 20 παικτών ανά τμήμα.
Κάθε ομάδα μέχρι τέλος Δεκεμβρίου είναι υπεύθυνη να προσκομίσει οριστικά γραπτώς τα ονόματα των παικτών του κάθε τμήματος στον υπεύθυνο του Τουρνουά.
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΑ
Στην κατηγορία Projunior η διάρκεια του αγώνα είναι 40 λεπτά και οι παίκτες 9x9. Οι αλλαγές παικτών είναι απεριόριστες και δεν τηρείται το offside.
Στην κατηγορία Junior η διάρκεια του αγώνα είναι 50 λεπτά και οι παίκτες 9x9. Οι αλλαγές παικτών είναι απεριόριστες αλλά ο παίκτης που αντικαθιστάται δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής έως τη λήξη του αγώνα.
Στην κατηγορία Παμπαιδικό, η διάρκεια του αγώνα είναι 56 λεπτά και οι παίκτες 9x9. Οι αλλαγές παικτών είναι απεριόριστες αλλά ο παίκτης που αντικαθιστάται δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής έως τη λήξη του αγώνα.
Στον πάγκο κάθε ομάδας εκτός από τον προπονητή και τους αθλητές δικαίωμα θα έχει να παρευρίσκεται ένα ακόμη άτομο (υπεύθυνος, έφορος κ.τ.λ).
ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ
Η κάθε ομάδα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του Τουρνουά, έχει την ευθύνη για την τήρηση της τάξης των συμμετεχόντων της.


Για την διοργάνωση του Τουρνουά,



ΤΟΥΡΝΟΥΑ Γ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ - Οδηγίες
Σας γνωρίζουμε ότι τα παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο για την δική τους απόλαυση, όχι για εκείνη των γονέων τους. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να σέβονται πάντα τους κανόνες του παιχνιδιού. Ποτέ μην επιπλήξετε ένα παιδί για ένα λάθος ή αν χάσει έναν αγώνα. Να θυμάστε ότι τα παιδιά μαθαίνουν από το παράδειγμα. Συγχαρείτε και τις δυο ομάδες ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα. Βοηθήστε για την εξάλειψη κάθε σωματικής και λεκτικής βίας από το ποδόσφαιρο. Να ΣΕΒΕΣΤΕ τις αποφάσεις των προπονητών και διαιτητών και να διδάξετε στα παιδιά να κάνουν ακριβώς το ίδιο. Εξασφαλίστε την ευγενή άμιλλα-fair play σε όλες τις περιστάσεις. Γονείς που φωνάζουν, διαμαρτύρονται και προβαίνουν σε αντεγκλήσεις δημιουργούν λάθος πρότυπα, δίνουν λάθος μηνύματα και διαμορφώνουν λανθασμένες συμπεριφορές για τα ίδια τους τα παιδιά. Χειροκροτείστε τα παιδιά, δώστε τους θάρρος αλλά μην τα καθοδηγείτε την ώρα του αγώνα. Αυτό τον ρόλο τον έχει ΜΟΝΟ ο προπονητής του. Το Τουρνουά Γ.Δημόπουλος επιδοκιμάζει την σιωπηλή στάση των γονέων και της κερκίδας. Ο ήχος της κερκίδας θα πρέπει να είναι χαμηλότερος από τον ήχο των παιδιών στον αγωνιστικό χώρο.
Οι προπονητές των ομάδων θα πρέπει να φέρονται κόσμια, να δίνουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά. Για το σκοπό αυτό στο Τουρνουά Γ.Δημόπουλος απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε λεκτική επίθεση σε παιδιά, προπονητή αντίπαλης ομάδας, διαιτητών και φιλάθλων. Ο προπονητής-εκπαιδευτικός δεν πρέπει απλώς να εκληφθεί ως ειδικός του ποδοσφαίρου ή διοργανωτής, αλλά και ως ένας οδηγός, εκπαιδευτικός και παράδειγμα προς μίμηση.
Ο διαιτητής έχει το δικαίωμα διακοπής του παιχνιδιού και κατοχύρωσης του αγώνα στην αντίπαλη ομάδα με σκορ 3-0 σε περίπτωση που παρατηρείται ανάρμοστη και απαράδεκτη  συμπεριφορά από προπονητές και γονείς.
Ο διαιτητής μπορεί να αποβάλλει ή να επιπλήξει προπονητή λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς. Απαγορεύεται ρητώς η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια και μετά την λήξη του αγώνα από οποιονδήποτε φίλαθλο-γονέα. Αν παρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να επιβάλλει συμπληρωματική ποινή -3 βαθμών. Η διοργανώτρια αρχή δε θα επιτρέψει και δε θα ανεχτεί στο Τουρνουά καταστάσεις και συμπεριφορές που δε συνάδουν με το ‘’ευ αγωνίζεσθαι’’.
Το παιδικό ποδόσφαιρο δεν είναι ποδόσφαιρο για ενήλικες. Κάθε παιχνίδι είναι ένα φιλικό. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να μάθουν το παιχνίδι, να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, την εμπιστοσύνη τους και την αυτοεκτίμηση τους. Το παιδικό ποδόσφαιρο δεν είναι για βραχυπρόθεσμες νίκες, είναι για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των μικρών ποδοσφαιριστών. Θα υπάρξει αρκετός χρόνος αργότερα για τις ομάδες να επικεντρωθούν στη νίκη, γι’αυτό παρακαλούμε όλους να συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων με σεβασμό προς τα παιδιά μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου